Om Oss

Home of Terrier Brasileiro

Välkommen till Zoli-Dares Kennel!

Since 2011

Mitt namn är Annika Eriksson och jag startade Zoli-Dares kennel 2007.

Namnet kommer ifrån ordet Solidaritet; kamratanda, sammanhållning, gemensam ansvarighet och lojalitet. Ord som för mig är viktiga i vardagliga livet. Så det får även spegla sig i min uppfödning.

 

Mitt hundliv började redan som sju år gammal när familjen hämtade hem vår första hund, en Golden Retriever vid namn Copper som då var elva år gammal. När han var tretton år gammal skaffade vi vår andra egna hund, en blandras mellan Schäfer och Berner Sennenhund. Hund nr 3 i familjen blev också en blandras, denna gång mellan Rottweiler och Newfoundlandshund.

 

Då blev jag "hundbiten" och visste att jag skulle skaffa egen hund en dag. Rasvalet blev en Golden Retriever född 2003. Ganska snart insåg jag att golden inte var rätta rasen för mig så hon fick flytta till släktingar i Gnesta. Hösten 2004 började jag leta efter annan ras och nu kändes valet RÄTT: en Jack Russell Terrier skulle jag ha! Olika omständigheter gjorde att jag la rasen på is 2013. Se mer nertill om Jack Russell Terrier.

 

2006 snubblade min första DSG in i mitt liv, Mira var från början en dagishund som mamma passade åt ett par i samma område medan de jobbade på dagen. Tids nog så blev Mira permanentboende på Ekorrstigen då familjeangelägenheter gjorde att hon flyttade in 2008.

 

Jag har gått Svenska Kennelklubbens Uppfödarutbildning vilken omfattar sex olika kurser:

Parning & Valpning, Anatomi, Utfodring, Genetik, Valpens beteende & Juridik

 

Jag är även intresserad av hundens mentalitet så jag utbildade mig till MH figurant A & B. Min första Terrier Brasileiro har gått MH, Mentalbeskrivning Hund. Sedan 2012 finns BPH, Beteende & Personlighetsbeskrivning Hund, att tillgå och numera går alla mina avelsdjur BPH innan avelsdebut. Mål och framtidsplanen är att utbilda mig inom BPH.

 

Förutom kenneln så är jag även aktiv föreningsmänniska och sitter med i Svenska Terrierklubbens utställningskommittée samt Östsvenska Terrierklubben på ledamotspost. 2012 drog jag igång med det som 2013 blev starten på Svenska Terrier Brasileiroklubben vars syfte är att sprida information, bevara och främja aveln i rasen bland annat genom RAS, Rasspecifika Avels Strategier och anordna träffar samt rasspecialer med för rasen auktoriserade domare. 2014 fick klubben äntligen officiell status.

Jag är engagerad i min rasklubb på suppleantpost, jag hoppas kunna få sprida kunskap om denna underbara ras och då är det viktigt att ha en rasklubb! Så är man intresserad av rasen så är mitt tips att bli medlem i klubben! Klubben är ingenting utan sina medlemmar. Inga medlemmar, ingen klubb.

 

2007 utbildade jag mig till ringsekreterare då mitt intresse för hundutställning väcktes 2003. Maj 2008 var jag klar och sedan dess har jag jobbat minst 1 gång om året till dags dato. 

 

2018 utbildade jag mig till CUA, Certifierad UtställningsArrangör. Detta efter att varit med och arrangerat utställningar sedan 2014.

 

För att försörja mig själv & hundarna så ser jag efter människovalpar på dagarna. En dag i helgen kör jag även ut Husse-foder till andra kunder. Sommartid blir det mer sällan då jag aktivt ställer ut mina hundar på olika utställningar runt om i vårt avlånga land.

 

Kenneln

 

I kenneln har jag åtta Terrier Brasileiro - fyra tikar samt fyra hanar.

 

Sealyhamterrier

 

Fanns i kenneln men där blev det aldrig någon kull valpar. NORD JV-11 SE UCH Forlegd Wannabe Tia Dalma, Gucci, flyttade 2013 till ett sällskapshem nere i Borås där hon lever lycklig som en prinsessa på ärten!

 

Jack Russell Terrier

 

Till Juli 2013 fanns Jack Russell Terrier. Tre kullar Jack Russell hann det bli.

Av olika orsaker så valde jag att sluta med Jack Russell Terrier efter tredje och sista kullen. Flera uppfödare inom JRT fortsätter förvalta mina linjer så det är med glädje jag följer alla valpar som föds och utvecklas till vackra rastypiska JRT. Bl. a EveLena Andersson på Kennel Norrstjärnans fortsätter med mina linjer.

 

Dansk Svensk Gårdshund

 

Jag har fött upp Dansk Svensk Gårdshund i väldigt liten skala då det endast har blivit en kull född 2012 bestående av två tikar.

2012 A-kullen, Azta & Azora Miradotter.

 

En har gått vidare i avel (MultiCh Z-D Azta Miradotter) och vi hade en dotterdotter i kenneln som är  barnbarn till Mira, Multich Multivinnare Fedderet's Bambi. 2009 ställdes ut Mira och i oktober samma år blev Mira Svensk Utställningschampion efter 3 raka cert!

 

2010-2012 var Mira flitigt utställd med flera titlar som resultat.

2011 & 2012 blev Mira mamma till två kullar och 2013 avslutade hon med att blir Årets Veteran 1 i Rasklubben För Dansk Svensk Gårdshund.

Vi försökte få Mira dräktig igen 2014 men det ville sig inte.

2015 gjorde vi kennelns hittills LÄNGSTA resa till Milano och Världsutställningen 2015! Med oss hem fick vi en WVW-15 (World Veteran Winner).


2019 tog jag beslutet att helt lägga DSG på is. Zia fick flytta till kennel Benzelias uppe i Luleå där hon tillför Norrland nytt blod.

 

Terrier Brasileiro

 

2014 startade jag uppfödningen av Terrier Brasileiro. Hittills har det hunnit bli fem kullar födda 2014, 2015, 2016, 2018 och 2019.

2014  B-kullen, Brazilian Zamba, tre hanar

2015 C-kullen, Caipirinha Chacha, en hane & en tik

2016 D-kullen, Dazzle, två hanar & fyra tikar

2018 E-kullen, Olika adjektiv på E, tre hanar & fem tikar

2019 F-kullen, Frozen, fyra hanar & två tikar


En av hanarna i kullen född 2014 bor hos en delägarfamilj, Zture finns tillgänglig för avel till de tikar som är patellakollade och ögonlysta innan parning.

 

Sen valde jag att spara Zcorpan, enda tiken i min kull som föddes 2015, hon bor numera hos Karin Ottosson på kennel Sheridog.

 

I kullen född 2016 så sparade jag avelsrätten på en tik, Zoli-Dares Dazzle Darla, som är en kopia av sin mamma Caiza. Piuz bor hos en familj där hon står på tillväxt. Med två BIR, 1 BIM & 3 cert, 1 taget i Finland & 2 i Sverige, så är jag väldigt nöjd med hennes utveckling!

 

I kullen född 2018 sparade jag två blåa valpar, en av varje kön. ZvennE som är en kopia av sin pappa hamnade på foder i Gävle. Elza blev kvar hemma på tillväxt. Hon är en kopia av sin mamma fast blå.


I kullen född 2019 sparade jag en Isabellafärgad hane med en härlig liten stubb som kommer kallas Fenix.

 

Om rasen & avel

 

Målet med min uppfödning är att bibehålla exteriör, hälsa och mentalitet hos brassarna. Jag deltar aktivt på utställningar med mina hundar och ställer ut både i Norden och Europa.

Jag ögonlyser också alltid mina avelsdjur innan avelsdebut. Raserna kollas även alltid för patella,

TB testas för MPS.

 

Hinner jag så går hundarna också BPH, Beteende och Personlighetsbeskrivning Hund, innan avel.


En brasse är aktiv med oanade krafter. De kan användas till agility, freestyle och lydnad samt massvis med andra aktiviteter. En Brasileiro är oerhört anpassningsbar och arbetsvillig så det enda som kan stoppa dem är ägarens egna begränsningar. Brasileiro är en utmärkt sällskapsras men alla hundar, oavsett ras, storlek och ålder, gillar och mår bra av all form av mental träning.

 

Med mina hundar kör jag allra mest utställningar men provar även agility, viltspår, sök etc. De tycker allt är roligt, bara matte eller husse är med!

 

Mina hundar och valpar äter Husse mat. Hundarna är försäkrade i Svedea och en egen försäkring följer med hundarna vid köp av valp/hund från samt valppaket från både Husse & Svedea.

 

Är det något man undrar så är jag bara ett mail eller telefonsamtal bort!

Follow us:

 

Annika Eriksson

Ekorrstigen 2

13940 Värmdö

Stockholm Sweden

+4673-939 62 26

Email: annika@zolidareskennel.se

Copyright @ Zoli-Dares Kennel All Rights Reserved

2008-2019